• Csak a
  • döglött hal
  • úszik az árral.
  • (Lao-ce)

Falkay Krisztina

Minősített Bikram, Fusion és Hatha jóga oktató | Testnevelőtanár-gyógytestnevelő tanár

A jógával még egyetemista koromban találkoztam először és az élsportban eltöltött több, mint 10 év hajtás után idegennek éreztem és lassúnak. De valamit elindított. Kerestem, próbáltam, ismerkedtem vele és végül a sors úgy hozta, hogy egy Bikram jóga stúdióban találtam magam. Hogy milyen volt az első? Elárulom, borzalmas! Igazából óra előtt szólni akartam az oktatónak, hogy baj van, valamit nagyon elfelejtett, mert irdatlan meleg van bent és biztos, hogy ebben az időben senki sem fog megmozdulni. De a többi kedves jógás társam “megnyugtatott”, hogy lesz ez még durvább is. Tényleg az lett. Óra után, amit szerencsésen túléltem, hazafelé vánszorogtam és magamban mormolva eldöntöttem, hogy ezt is kipróbáltam, kemény vagyok, de azért annyira nem, hogy többet oda visszamenjek.

Persze nekem is 10 napos próbabérletem volt (trükkös ám ez) és másnap, amikor hihetetlenül jól éreztem magam, ismét elmentem. És ezután ott ragadtam. Pár hónap múlva már Hawaii-on voltam a Bikram Yoga oktatói tanfolyamon – és amit kivétel nélkül minden oktatótól hallasz – életem egyik legkeményebb és legcsodálatosabb élménye volt. Innen egy teljesen új időszak kezdődött el az életemben. A tanítás és az ezáltal való tanulás időszaka, ami a mai napig tart. Sok workshopon megfordultam, csiszolgattam, csiszolgatom a tudásomat, de az igazi tanulás folyamata számomra a gyakorlás és a tanítás által történik.

Hálás hivatás ez, hiszen minden nap ér minket valamilyen pozitív hatás. A legnagyobb öröm látni valakit, aki a nehézségek ellenére sem adja fel a gyakorlást és felfedezi a jógában rejlő óriási potenciált. Elindul a fizikai vagy lelki gyógyulás útján, vagy eléri a célját legyen az az egészségesebb életmód vagy akár a fogyás. Remélem találkozunk óráimon, hogy ezen utadon támogatni tudjalak.

Kriszti következő órái


szombat · 10:00 március 24.
hétfő · 15:30 március 26.
csütörtök · 20:00 március 29.
szombat · 09:00 március 31.
vasárnap · 17:00 április 01.