• Alattad a föld,
  • fölötted az ég,
  • benned a létra.
  • (Weöres Sándor)

Nádas Linda

Minősített Bikram, Fusion, Hatha, Gerinc és Yin jóga oktató | Okleveles Vaisnava jógamester | Elektronikus újságíró és médiamenedzser

Először is szeretném megköszönni az Édesanyámnak, hogy elvitt életem első Bikram jóga órájára. Bár a 90 perc után úgy éreztem – egy nagy klasszikussal élve -, hogy “szép volt, jó volt, köszönöm, ENNYI”… mindezek ellenére másnap úgy éreztem RaPülők!

Hát így kezdődött… előtte azért volt úszás, tenisz, foci, gyeplabda, szinkronúszás, aerobik. Úszni a szüleim vittek el, a tenisz és a gyeplabda azért tetszett, mert lehetett menőzni az utcán az ütőkkel, a szinkronúszás meg olyan szép… A jógában pedig mindez megvan egyszerre. Az utcán lehet menőzni a hiperszuper matracoddal, és hát az Íjállás vagy a Skorpió álomszép!

Na, de félre a tréfát, a jóga számomra szerelem volt második látásra. Az első Bikram jóga órámról ugyanis úgy menekültem ki fél úton, hogy azt bármelyikőtök megirigyelhetné. De visszatértem és a szerelem azóta is tart. Ennek most már több, mint 10 éve. 2007-ben végeztem el az oktatói tanfolyamot és azóta a jóga finomabb formáihoz is hozzászelídültem és egyre inkább érdekel úgy, mint szellemi út. Mivel a jóga egy hatalmas tudomány, a tanulást sosem lehet abbahagyni, így folyamatosan képzem magam oktatói tréningeken, workshopokon. 2012-ben végeztem a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola vaisnava jógamester szakán, amely Európa egyetlen államilag akkreditált oktatási intézménye, amely a tradicionális jógahagyományokról és a hinduizmus vaisnava ágáról nyújt ismereteket.

Visszatérve a Bikram jógára, életem legmeghatározóbb élménye volt az a kilenc hetes Bikram jóga oktatói tréning, amit 2007 őszén végeztem el. Sírtam az elején, mert féltem, potyogtak a könnyeim a közepén, mert fájt, és zokogtam a végén, mert véget ért. Bármikor visszamennék. Olyan csodálatos élményeket kaptam a Bikram jógától, amelyek egész életemben elkísérnek, és csak remélni tudom, hogy ebből valamit képes vagyok átadni nektek is.

Linda következő órái


hétfő · 09:00 március 26.
csütörtök · 10:00 március 29.